Vooruit lanceert ‘Stemmen Voor Cultuur’

België is het beste cultuurland ter wereld. Dat willen wij na 9 juni - een kantelpunt voor de toekomst van onze cultuur- en mediasector - zo houden. Welkom op ons online magazine “Stemmen voor Cultuur”.

Wij, wij hebben allemaal een hart voor cultuur. En wij, wij kiezen voor Vooruit omdat we kiezen voor vooruitgang, voor een land waar cultuur en pers vrij en onafhankelijk zijn. De volgende weken - tot 9 juni - leest u hier met regelmaat nieuwe bijdrages, interviews of cultuurtips en beantwoorden we die ene vraag: “Waarom we in de bres springen voor cultuur en een onafhankelijk medialandschap zo ontzettend belangrijk is?”

Met dit online magazine en een tour door Vlaanderen en Brussel laten we 'Stemmen voor Cultuur' aan bod komen, en zetten we het belang van cultuur in Vlaanderen en Brussel kracht bij. Kom naar één van onze gespreksavonden de volgende weken en deel jouw zorgen en inzichten voor een beter en breder cultuurbeleid.

Want laat ons een kat een kat noemen: de sociale bescherming en de artistieke vrijheid van kunstenaars en cultuurorganisaties staan onder druk. Wij geloven dat een echte cultuurstrijd er één is die de sector versterkt. Wij strijden voor een land waar kunstenaars en journalisten vrij en onafhankelijk kunnen werken. Tijdens deze tour gaan we in gesprek met cultuurmakers en -deskundigen én luisteren we naar de 'Stemmen voor Cultuur' uit het publiek.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.





Vorige
Vorige

Cultuur ìs de stormram

Volgende
Volgende

Een hartenkreet uit Gent